Barberbladers bruksområder

Alle vet hva det er, men det er svært få som faktisk snakker om at dette er noe de bruker. Hårfjerning er nemlig et ganske tabubelagt tema. Det er naturligvis barberhøvelen og barberbladene vi sikter til her.

Barberblader har vært en naturlig del av det mannlige kjønns vokabular i mange hundre år, men det har ikke alltid vært slik for det motsatte kjønn. Selv om temaet ikke er like tabubelagt som det en gang var, så har kvinner fremdeles en ganske lang vei igjen å gå.

Barn voksner gjerne opp med å bli fortalt og å se faren sin barbere seg, og så er det mange som får seg et lite sjokk når de blir enda større. Da oppdager de nemlig at også moren deres er nødt til å ta barberhøvelen fatt ved jevne mellomrom. Men trenger det å være slik?

I denne artikkelen skal vi se nærmere på det fascinerende verktøyet som barberhøvelen og barberbladene faktisk er. Her skal vi ta for oss de forskjellige tingene som barberhøvelen kan brukes til, og rett og slett diskutere dette temaet i detalj.

Hva er et barberblad?

For de aller fleste er det sikkert innlysende hva et barberblad er, men vi har likevel valgt å vie dette spørsmålet litt plass i denne artikkelen.

Et barberblad er et verktøy som består av små knivblader. Dette verktøyet brukes vanligvis til å fjerne uønskede hår som vokser her og der på kroppen. Folk har forskjellige preferanser, og der brukes dette verktøyet forskjellige steder på kroppen også.

De fleste barberblad er avtagbare, så de kan byttes ut ved behov. Barberbladene festes fast i en slags beholder som er limt fast i et håndtak av en type materiale. Vanligvis er det nevnte materiale en eller annen form for plast.

Det er ikke en god idé å bruke barberbladene uten verken beholder eller håndtak. Hvis du mot formodning skulle vurdere å gjøre det, så vil vi fraråde deg det på det aller sterkeste. Du får definitivt best resultat ved å ha et godt grep på barberhøvelens håndtak.

Hvem kan bruke barberblader?

Som vi nevnte innledningsvis, så er barberhøvelen og barberbladene noe de fleste av oss bruker – i hvert fall etter at man har kommet i puberteten.

Her er det dessuten viktig å understreke at alle har sin personlige holdning når det gjelder hårvekst og hårfjerning. Noen mennesker lar seg ikke affisere av det og lar det vokse vilt, noen liker å holde hårveksten under kontroll og noen rett og slett avskyr det.

Det er også slik at noen benytter seg av barberbladenes magi på forskjellige steder på kroppen. Med dette utgangspunktet skal vi gå nærmere inn på hvem som kan bruke barberblader, for dette er noe både menn og kvinner bruker.

Menn

Som nevnt innledningsvis så er det en selvfølge for alle at menn barberer seg. Det har det aldri blitt lagt skjul på heller.

Noen menn våkner opp om morgenen, står opp fra sengen går ut på badet for å barbere seg og så gjentar de prosessen morgenen etterpå og morgenen etter det igjen. Andre lar det vokse noen dager før de tar hånd om det, og noen barberer seg svært sjeldent.

Når det snakkes om barbering blant menn, så er det imidlertid fjerning av hår i ansiktet som er temaet. Det er ikke så vanlig for menn å barbere seg andre steder på kroppen, men dette er selvsagt noe de kan velge selv.

Kvinner

Når det gjelder kvinner, så skjer barbering mye mer stille. De låser døren til badet, fyller badekaret med vann eller skrur på vannet i dusjen, finner barberhøvelen sin og gjør det de skal.

De vanligste stedene for kvinner å barbere seg er på leggene. Noen velger også å barbere seg i ansiktet og på kroppens mer private steder.

Forskjellige typer barberblader

Siden barberhøvelen og barberblader er noe som brukes av begge kjønn, er det helt naturlig at det finnes forskjellige typer barberblader.

Det produseres forskjellige typer barberblader for både kvinner og menn, men vår anbefaling er rett og slett å prøve deg frem. Bare fordi noe fungerer for en du kjenner, så betyr ikke det at det automatisk føles bra for deg. Finn din egen vei i barberblad-havet!

Hva bør du kombinere barberblader med?

Du bør aldri bruke en barberhøvel med barberblader alene. Enten du har prøvd det eller ikke, så bør du vite at dette er en veldig dårlig idé.

Når du barberer deg, bør du alltid bruke barberhøvelen sammen med skum eller krem. Dette vil redusere friksjonen mellom høvelen og huden din, og gjøre det hele til en mye mer behagelig opplevelse.

Hvor får du tak i barberblader?

Barberblader kan kjøpes i både vanlige dagligvarebutikker og forskjellige detaljhandler. Men du kan også få tak i billige barberblader på nett.