Barberhøvel – for menn og kvinner

Et tradisjonelt baderom er kjent for å inneholde flere spesifikke gjenstander. En av disse gjenstandene er alles elskede barberhøvel, som er nyttig i en rekke situasjoner.

Skal du på date med en person du virkelig liker, eller har du blitt plukket ut til intervjurunden for drømmejobben? Da er barberhøvelen god å ha, for dette er situasjoner hvor de fleste av oss ønsker å gjøre et godt inntrykk.

I denne artikkelen skal vi dykke litt dypere ned i det svære temaet som barberhøvelen tross alt er. Hvilke typer barberhøvler finnes det, og det er slik at du alltid må bruke den barberhøvelen som markedsføres som «den beste» for deg?

Hva er en barberhøvel?

Barberhøvelen er noe som kommer godt med i flere situasjoner, og derfor er dette et verktøy som de fleste vet hva er.

Når noen snakker om dette verktøyet, så sies det gjerne at den brukes til å fjerne uønsket hår fra forskjellige steder på kroppen. Men det er egentlig kombinasjonen av barberhøvelen og barberbladene som gjør dette mulig.

Det er barberhøvelens kniver – eller barberbladene – som fjerner håret som du ikke ønsker at skal være der. Uten barberbladene, og barberskummet, så ville ikke barberhøvelen i selv hatt et veldig viktig bruksområde.

Selve barberhøvelen er laget av forskjellig typer materialer. Noen er laget av plast, og andre er laget av aluminium eller andre lignende materialer. Det finnes også forskjellige typer barberhøvler.

Forskjellige typer barberhøvler

Som nevnt ovenfor finnes det forskjellige typer barberhøvler. Dette er et produkt som man pleier å dele inn i to hovedkategorier, og disse er barberhøvler for damer og barberhøvler for menn. Hårfjerning er nemlig høyst aktuelt for begge disse gruppene.

Det er dette som er hovedkategoriene, men det finnes forskjellige typer barberhøvler innenfor disse kategoriene også. Dette skal vi se nærmere på nedenfor.

Barberhøvler for damer

Det er ikke bare-bare å finne en barberhøvel som passer. Denne utvelgelsesprosessen fungerer på samme måte som dating – det kan være full klaff på første date, eller så trenger man litt tid på å utvikle et solid forhold eller så fungerer det ikke i det hele tatt.

Innenfor barberhøvler for damer-kategorien finner du både engangshøvler, barberhøvler med forskjellige antall barberblader (tre, fire eller fem), barberhøvler med gel, barberhøvler uten gel og batteridrevne barberhøvler.

Det å finne den barberhøvelen som passer til akkurat deg er altså ikke nødvendigvis en smal sak. Som om ikke det var nok, så finnes det forskjellige merker av barberhøvler som du kan velge mellom. Noen av dem er som følgende:

  • Gillette
  • Shai
  • Venus
  • Wilkinson
  • Dorco
  • Bic Twin Lady

Ovenfor ser du en liten oversikt over noen av barberhøvlene du kan velge mellom som dame i 2021. De tre førstnevnte barberhøvlene er nok de barberhøvlene som er de mest populære både blant navnene på listen og generelt. Men når det er sagt, så finnes det mange flere.

Barberhøvler for menn

Også innenfor barberhøvler for menn-kategorien finner du forskjellige engangshøvler, barberhøvler med tre, fire eller fem blader.

Menn får også mange valgmuligheter i forbindelse med det å skulle velge seg en barberhøvel. Flere av dem er dessuten av samme merke som de du kan se i listen over barberhøvler for damer ovenfor:

  • Dorco Pace
  • Gillette
  • Wilkinson

Også her finnes det mange forskjellige varianter av barberhøvler innenfor hver enkelt underkategori. Det kan med andre ord finnes opp til 10 forskjellige barberhøvler innenfor hver og en av disse tre merkene.

Kan man bruke barberhøvler designet for det andre kjønn?

Det finnes barberhøvler som er designet spesielt for damer, og det finnes barberhøvler som er designet spesielt for menn. Men finnes det en regel som sier at det kun er damer som kan bruke damehøvlene og menn som kan bruke herrehøvlene?

Dette er noe som vi også har sett mye til på andre markeder. Damer som bruker sin partners klær, fordi de oppleves som mer behagelig enn deres egne. Dette har blitt en egen trend, som synliggjøres gjennom blant annet produktet boyfriend jeans.

Slik fungerer det også med barberhøvler. Selv om barberhøvelen er designet for et spesifikt kjønn, så betyr ikke det at det motsatte kjønn ikke har lov til å bruke det. I 2021 kan man bruke akkurat den barberhøvelen de vil, uavhengig av om den er stemplet dame eller mann.

Hva er det som gir det beste resultatet?

Det er så godt som umulig for oss å gi deg en fasit på hvilke barberhøvler du bør kjøpe. Hårfjerning tar utgangspunkt i dine personlige preferanser, og da må du også bruke en barberhøvelen som faller i smak hos deg uansett hva alle andre måtte mene om den.