Gillette – kongen av barberblader

Gillette er et selskap som produserer produkter som barberhøvler, barbermaskiner og barberskum. Dette selskapet har vært i drift siden 1901, noe som betyr at det har hjulpet folk med personlig hygiene i over 100 år.

I 2021 regnes Gillette som en av de mest populære leverandørene av barbersaker – til begge kjønn. Dette selskapet har skrevet mye historie i løpet av levetiden sin, og dette er noe av de vi har lyst til å se nærmere på i denne artikkelen.

Hva er Gillette?

Gillette begynte å produsere barbersaker i 1901, den gang i regi av King C. Gillette. Det er altså grunnleggerens etternavn har inspirert til selskapets navn, noe som naturligvis var og fremdeles er veldig vanlig når noen starter en bedrift.

På dette tidspunktet ble Gillette driftes under selskapet The Gillette Company, men like etter selskapets 100 årsmarkering så ble selskapet kjøpt opp av selskapet Procter & Gamble. Det er også dette selskapet som drifter Gillette den dag i dag.

Vi skal imidlertid ikke glemme at The Gillette Company var over 100 år gammel da det ble kjøpt opp, så dette selskapet hadde nådd mange milepæler på egen hånd. Det var for eksempel dette selskapet som stod for utviklingen av merkevarer som Braun og Oral-B.

På grunn av deres fantastiske produkter, så var The Gillette Company et verdensledende selskap på sitt område når de stod på egne bein. Men de leverte ikke mindre resultater etter sammenslåingen heller, for de har fortsatt å levere produkter i toppkvalitet.

Historien bak Gillette

Siden tidens morgen har hår og hårvekst vært vanlig for folk flest. Om det var noen som ikke likte dette, måtte de finne seg noe som de kunne bruke til å nappe det ut med. Men som veldig mange områder, så opplevde man utvikling også på dette området.

På 1800-tallet hadde barbering blitt noe som folk så at de kunne tjene penger på. Folk ville ha velfriserte skjegg og ikke ukontrollerende krøller i ansiktet lenger. På dette tidspunktet var dette helt ut, og velfrisert var det som ble regnet som «in».

Det fantes også mennesker som ikke ønsket å bruke penger på det de hadde gjort selv i en årrekke, så de skaffet seg produktene de trengte til å ta hånd om det selv hjemme. En av dem var King C. Gillette, som begynte å studere barberbladet sitt som var klar til utskiftning.

Etter denne morgenen begynte det å danne seg en idé i hodet på King C. Gillette. Han ville utvikle et produkt som var både bedre og billigere enn det han hadde selv på badet, og det var inspirasjonen til mer enn 100 års innovasjon på barberingsindustrien.

Gillette-barberhøvelens utvikling

I løpet av sin levetid har Gillette utviklet, produsert og solgt utallige barberhøvler som har hjulpet folk med å fjerne uønsket hårvekst.

Nedenfor vil du kunne lese litt om noen av milepælene som folk har fått være vitne til på grunn av idéen som King C. Gillette fikk den morgenen for så lenge siden.

1900

Barberbladene var roten til mange menneskers frustrasjon i 1900, men en rekke forskere mente at dette var et dødsdømt prosjekt. Det kom ikke til å fungere, så da var det ikke noen vits i å prøve heller.

Dette var imidlertid ikke King C. Gillette enig i. Han ga seg i kast med arbeidet, og i 1900 hadde han og teamet hans utviklet prototypen til den populære Gillette-barberhøvelen som mange elsker og sverger til over 100 år senere.

Den første Gillette-barberhøvelen ble tilgjengelig for folk flest i 1901, samme år som King C. Gillette bestemte seg for at dette var noe han ville fortsette med.

1957

King C. Gillette og hans team i The Gillette Company fortsatte arbeidet sitt. Hver gang de hadde lansert et nytt produkt, så var de overbevist om at det var noe som kunne gjort produktet enda bedre.

I 1957 lanserte Gillette en barberhøvel som det var mulig å justere etter det du trengte der og da. Denne barberhøvelen kunne brukes enten brukeren hadde lite, et sted midt i mellom eller ekstremt mye skjeggvekst.

1990

I 1990 ble Gillette-barberhøvelen Sensor lansert.

Dette var den første barberhøvelen som var utstyrt med to kniver montert på noen spesielle fjærer. Fjærene var responsive, noe som gjorde det mulig å justere barberhøvelen til enhver kontur i ansiktet ditt.

2018

I 2018 kom en av Gillette sine mest populære barberhøvler. Vi snakker selvsagt om Gillette-barberhøvelen SkinGuard.

Denne barberhøvelen er spesiallaget for menn med sensitiv hud. Dette er altså en barberhøvel som fjerner uønsket hårvekst på en veldig skånsom måte, noe som minimerer risikoen for at huden blir irritert.