Dette bør du tenke på ved bruk av barbermaskin

I 2021 finnes det forskjellige måter å barbere seg på. De vanligste måtene er å bruke barberhøvel med tilhørende barberblad eller å bruke en shaver eller barbermaskin. Det å barbere seg er imidlertid ikke bare-bare. Det er mange ting du er nødt til å tenke på før du tar høvelen eller maskinen fatt.

Hva er en barbermaskin?

Om du ikke allerede vet hva en barbermaskin er, så er dette en håndholdt maskin som du kan bruke til å fjerne uønsket hår i ansiktet. Det finnes naturligvis andre steder som også trengs barbering, men det finnes andre produkter som er bedre egnet for disse stedene.

Barbermaskinen kjennetegnes av at de er utstyrt med noen spesielle barberblader. Dette er barberblad som enten roterer eller svinger fra side til side. Barbermaskinens kniver er heller ikke i direkte kontakt med huden din slik bladene på en barberhøvel er.

Du kan få tak i forskjellige typer barbermaskiner. De fleste barbermaskiner drives som regel av en motor, og den er avhengig av enten batterier eller strømtilkobling for å fungere. Det er altså flere grunner til at dette er et praktisk alternativ i forbindelse med hårfjerning.

Dersom du bruker en barbermaskin til å barbere deg, er du heller ikke avhengig av andre produkter for å få barberingen unnagjort. Med en barberhøvel er du avhengig av å ha barberskum og vann for hånden, men det trenger du ikke med en barbermaskin.

Hva er tørrbarbering?

Det kan hende at du har hørt uttrykket tørrbarbering i forbindelse med bruk av en barbermaskin. Grunnen er rett og slett at det er det du gjør med en barbermaskin. Du tørrbarberer deg!

Dette er bare en annen måte å si at du barberer deg uten å bruke barberskum, vann eller lignende produkter. Det eneste du trenger for å tørrbarbere deg er barbermaskinen din.

Det er mange som foretrekker tørrbarbering siden dette tilsynelatende er både enklere og raskere enn andre former for barbering, som for eksemepl våtbarbering. Det er nemlig det motsatte.

Du har sikkert hørt at det enkleste er ofte det beste. I mange situasjoner stemmer det også, men det er imidlertid ikke alltid tilfellet. Det er nemlig mange ting som bør tas med i betraktningen uansett hvordan du barberer deg.

Slik tørrbarberer du riktig

Om du eier en barbermaskin og har lyst til å tørrbarbere deg, så er det flere ting det er viktig at du husker på. Nedenfor skal vi gi deg noen tips til hva du bør gjøre både før, under og etter barbering for at du skal få et best mulig resultat.

Før barbering: trim skjegget

Vi vet naturligvis ikke hvor langt skjegget ditt er, men et generelt tips er alltid å trimme skjegget før du løfter barbermaskinen til ansiktet. Men når det er sagt, så kommer det selvsagt an på hvor ofte du barberer deg. Om du barberer deg hver eneste morgen, så er det ikke sikkert at det er nødvendig å finne frem trimmeren.

Før barbering: tørk huden godt

Du bør alltid tørke huden godt før du skal tørrbarbere deg. Det er jo det som er poenget – du skal tørrbarbere deg, og da må huden være tørr. Om du prøver å barbere fuktig hud med en barbermaskin, så vil du sannsynligvis ikke få det resultatet du ønsker deg. Men før du finner frem håndkleet, så er det ikke denne formen for tørking vi mener. La i stedet huden lufttørke en liten stund.

Før barbering: velg riktig innstilling

Den siste tingen du bør gjøre før du begynner å barbere deg, er å se til at du har valgt riktig innstilling på barbermaskinen din. Flere av dagens barbermaskiner er utstyrt med forskjellige innstillinger, og da er det viktig at du benytter deg av den innstillingen som du liker aller best.

Under barbering: vær varsom

Som med de aller fleste maskiner, bør du alltid være svært varsom når du bruker en barbermaskin. Husk at huden er noe av det mest sensitive du har på kroppen! Selv om dette apparatet generelt beskrives som et bedre alternativ i forhold til en barberhøvel, fordi knivbladene ikke er i direkte kontakt med huden, så kan det skje uhell med en barbermaskin også om du ikke passer godt nok på.

Etter barbering: bruk aftershave

Etter at du har barbert deg, så smøre inn huden din med aftershave eller et lignende produkt. Dette vil tilføre huden din den nødvendige fuktigheten den hungrer etter en slik prosess.

Etter barbering: rengjør barbermaskinen

Deretter bør du rengjøre barbermaskinen. Ved å gjøre det sørger du for at den varer lenger, og du slipper å gjøre det før du kan bruke den neste gang!