Alt du trenger å vite om barberskum

Har du noen gang gått inn på badet og sett faren din mens han stod med noe hvitt i ansiktet og stirret seg selv inngående i speilet mens han dro en knivlignende gjenstand over ansiktet?

Når du spurte hva han drev, så svarte han alltid det samme – jeg barberer meg – uten at du egentlig ble noe klokere av det. Han truet med å gi deg en klem, og da løp du alltid så fort beina kunne bære deg. Du ble ikke lenge nok til å få vite at det hvite kalles barberskum.

Dette er imidlertid noe man lærer etter hvert, og i voksen alder blir dette mer eller mindre ansett som allmennkunnskap. Det å barbere seg betyr å fjerne hår fra ansiktet, og barberskum er noe som gjør dette prosessen enklere enn det ville vært uten.

Selv om dette antageligvis er noe du har lært nå, så vil vi uansett gå litt nærmere inn på dette temaet i denne artikkelen.

Hva er barberskum?

Sannsynligvis vet du svaret på dette spørsmålet selv, men barberskum er altså et stoff som menn påfører huden i forkant av barbering. Hensikten med det er at barberskummet skal gjøre det enklere å fjerne håret fra ansiktet.

Barberskum er ofte laget av alkohol, olje, såpe, surfaktanter og vann. Her er det imidlertid viktig å understreke at dette er et stoff som fremstilles under svært kontrollerte former, så dette er ikke noe du bør prøve deg på hjemme.

Barberskum kan leveres i både sprayboks, en vanlig boks eller på tuber. Det er heller ikke uvanlig at barberskummet kommer i forskjellige konsistenser. Som produktnavnet tilsier, så kan det komme i form av skum, men det kan også komme i form av barbering gel.

Historien bak barberskummet

Skjeggvekst har vært vanlig siden tidenes morgen. Selv om de kanskje i begynnelsen lot det vokse vilt, så kom folk etter hvert til et punkt for de ikke ville det lenger. Langt skjegg villere enn hestens man ble byttet ut med kort og velstelt skjegg.

Men inntil da hadde de jo ikke hatt noe som kunne gjøre det mulig, så det var nok her snøballen begynte å rulle. Det finnes dokumentasjon på forgjengeren til dagens barberskum eksisterte så langt bak som år 3000 f.Kr, og det har skjedd mye på den fronten siden da.

Et av selskapene som produserer slike produkter i dag er The Procter & Gamble Company, som også kan knyttes til produksjonen av Gillette-barberhøvlene. Dette selskapet kjøpet nemlig opp The Gillette Company i 2005, men har fortsatt med produksjonen.

Hvem trenger barberskum?

Om du bruker en barberhøvel når du skal barbere deg, så trenger du barberskum uansett hvem du er. Det å barbere seg er noe både kvinner og menn gjør, og da er barberskum naturligvis noe som både den ene og den andre trenger. Det er imidlertid slik at kvinner og menn som regel bruker barberskum på forskjellige steder på kroppen. Mens menn bruker det mest i ansiktet, så er det vanlig for kvinner å bruke det på leggene.

Hvor får du kjøpt barberskum?

Om du er ny i dette gamet og ikke er helt sikker på hvor det er mulig å få kjøpt barberskum, så kan vi fortelle deg at du får dette i enhver dagligvarebutikk eller detaljhandel. Dette er også noe som gjelder når du skal kjøpe barberblader. Barberblader er et av de andre produktene som du er avhengig av når du barberer deg manuelt med hånden.

Finnes det et alternativ til barberskum?

Det er imidlertid ikke slik at alle har lyst til å bruke barberskum. Om du er kvinne, så kan det hende at du synes at det er litt småekkelt. Da kan du i så fall benytte deg av en barbering gel i stedet. Konseptet og hensikten er den samme, men det ser og føles annerledes ut.

Noe annet som kan være et alternativ til barberskum, er rett og slett å tørrbarbere seg. Det er imidlertid ikke noe du bør gjøre med en barberhøvel.

Om du ikke har lyst til å bruke barberskum, så bør du finne noe annet du kan bruke til barbering. I slike tilfeller vil en barbermaskin være et godt alternativ, men dette er et apparat som kun bør brukes til barbering i ansiktet.

Eventuelt kan du også bruke en skjeggtrimmer, men dette fungerer best for menn med enten langt eller veldig kort skjegg.

Hvorfor bruke barberskum?

Selv om noen synes at barberskum er litt rart i konsistensen, så er det et produkt med gode hensikter. Ved å bruke av barberskum minimerer du sjansen for at huden din blir irritert, og det bidrar til at barberingen generelt sett blir en mye mer behagelig opplevelse!