Dette brukes en trimmer til

Om du trodde at det bare var i moteverden det fantes trender, så må du tro om igjen. I menneskers vokabular finner du også ord som skjeggtrender.

Skjegg har alltid vært en naturlig del av et menneske. Noen har mye skjeggvekst, mens andre har veldig lite. Noen lar skjegget vokse vilt, noen liker å stelle det av og til, og noen liker det ikke i det hele tatt og fjerner det med en gang sjansen byr seg.

I løpet av de siste årene har det imidlertid blitt veldig «in» å la skjegget vokse. Det var i 2013 og årene som fulgte at denne trenden ble populær for alvor. Det er ingen tvil om at skjegg har kommet for å bli!

Skjeggvekst har inspirert veldig mange til å utvikle produkter som skal gjøre det enklere å gjøre det man vil med det. Et klassisk eksempel er King C. Gillette som står bak Gillette-barberhøvlene. Et annet produkt er skjeggtrimmeren, som vi skal se nærmere på her.

Hva er skjegg?

Uttrykket skjegg brukes av håret som vokser i en manns ansikt. Snarere bestemt på mannens hake, kjeve, kinn og over- og underleppe. I noen tilfeller kan også skjegg omfatte personens nakke. Skjeggvekst er ofte noe gutter får i pubertetsalder. Grunnen til det er at det er i denne alderen at produksjonen av det mannlige kjønnshormonet testosteron øker i betydelig stor grad hos det mannlige kjønn.

Folk har forskjellige preferanser når det gjelder skjeggvekst, enten du er mann eller dame. Noen liker langt skjegg, mens andre foretrekker at det ser mer velstelt ut.

Når noen nevner skjegg i forbindelse med menn, er dette en selvfølge. Skjeggvekst blant damer er imidlertid ikke like vanlig, men det skjer. Dette skyldes imidlertid en hormonell tilstand som har fått navnet hirsutisme.

Hva er en trimmer?

Som nevnt innledningsvis, så har skjeggvekst inspirert til utviklingen av mange forskjellige produkter som skal gjøre det enklere for alle å håndtere skjeggvekst. Noen menn lar skjegget vokse vilt og tar seg ikke bryet med å gjøre noe annet enn å stelle det en gang i blant. Andre lar det vokse, men trimmer det av og til. Da er skjeggtrimmeren særdeles god å ha.

Det finnes også menn som ikke liker skjegg i det hele tatt, og som har gjort det å barbere seg til en fast del av morgenrutinen sin. Disse mennene kan ha nytte av å ha både barberhøvel, skjeggtrimmer og barbermaskin i skapet på badet.

Mens barberhøvler og barbermaskiner kan brukes til å fjerne skjegget helt, så har skjeggtrimmeren et litt annet bruksområde. Som produktnavnet tilsier, så er dette et produkt som brukes til å trimme skjegget og sørge for at det tar seg godt ut til enhver tid.

Forskjellige merker av trimmere

Om du har erfaring med bruk av barberhøvler eller barbermaskiner – eller kanskje begge deler – så vet du at det finnes forskjellige merker av disse. Vi har allerede nevnt et eksempel ovenfor, og det var Gillette-barberhøvlene utviklet av King C. Gillette.

Skjeggtrimmere eller trimmere er naturligvis intet unntak. Det finnes med andre ord forskjellige merker av slike trimmere også. Nedenfor kan du se noen eksempler på hvilke merker det finnes i forbindelse med trimmere:

  • Braun
  • Philips
  • Wahl
  • Wella

Trimmerens bruksområder

Uansett hvilket merke du bestemmer deg for å satse på, så er trimmeren et apparat som har mange bruksområder. Men som nevnt ovenfor, bruker de fleste trimmeren til å holde det lange skjegget sitt velstelt. Trimmeren kan rett og slett brukes til å gi skjegget en bedre definisjon.

Om du har kort skjegg, så kan det også hende at trimmeren holder i lange baner. Men da er det viktig å huske på en trimmer ikke fjerner skjegget på samme måte som en barberhøvel eller en barbermaskin gjør.

Ta vare på trimmeren din

Enten det er en trimmer, barberhøvel eller barbermaskin du har i skapet, så er det viktig å ta vare på apparatet ditt. Ved å gjøre det så varer produktet lenger og du trenger ikke å kjøpe et nytt så veldig ofte.

Blant rådene i forbindelse med det å ta vare på trimmeren din, så bør du rense den etter hvert bruk og bytte blader når kvaliteten på bladene begynner å gå på bekostning av det du skal utføre med apparatet.

Øvelse gjør mester

Har du kjøpt en trimmer, men føler at du ikke har fått helt dreisen på den enda? Det er ingen grunn til bekymring! I likhet med veldig mye annet, så er det å bruke trimmer noe som krever øvelse. Det kan være frustrerende å ikke få til noe du veldig gjerne vil, men gi det et par forsøk til før du velger å gå tilbake til det kjente og kjære!