Hvorfor tjener barberte menn mer penger?

Det er et gammelt ordtak som sier «barberte menn tjener mer penger». Men er det noen sannhet i denne uttalelsen? Studier har vist at barberte menn faktisk tjener mer penger enn sine ubarberte kolleger.

Så hva er det med barberte menn som gjør dem mer vellykkede? I dette blogginnlegget vil vi utforske årsakene til at barberte menn tjener mer penger og hvordan du kan barbere deg til suksess!

Om du vil benytte en mer skuddsikker strategi for å tjene mer penger, finnes det mange andre råd. Utforsk karrierer, spar penger, og å sammenligne banker for bedre lånebetingelser, er bare noen få råd. Men i denne artikkelen skal vi altså se på hvorfor barberte menn tjener mer!

Barberte menn ser profesjonelle ut

Den første grunnen til at barberte menn tjener mer penger er fordi de ser mer profesjonelle ut. I dagens verden er førsteinntrykket alt. Når du går inn på et jobbintervju eller møte, vil du se best ut uten skjegg.

Barberte menn ser rene og profesjonelle ut, noe som kan gi dem en fordel over sine ubarberte kolleger. Det er simpelthen så enkelt som at den mannen som har barbert seg, ser ut som han sto opp med en visjon for dagen. Det oppleves som lat å ikke barbere seg i dagens samfunn.

Det er maskulint å ikke ha skjegg

En annen grunn til at barberte menn tjener mer penger, er fordi de har en tendens til å bli oppfattet som mer maskuline. Studier har vist at barberte menn blir sett på som mer mannlige og mer selvsikre enn deres ubarberte kolleger.

Denne oppfatningen av maskulinitet kan hjelpe barberte menn til å lykkes på felt som krever lederskap og selvtillit. Det virker kanskje litt rart at skjegg ikke er maskulint, men slik er det. Mye handler nok om at definisjonen av maskulinitet også har endret seg en del med årene.

En barbert mann ser mer vennlig og imøtekommende ut

En annen grunn til at barberte menn tjener mer penger er fordi de har en tendens til å se mer vennlige og imøtekommende ut. Dette er spesielt viktig i kundevendte roller, der barberte menn kan bruke utseendet sitt til å bygge kontakt med kunder og kunder.

Et skjegg oppleves som truende, men ofte bare i underbevisstheten. Dette vil derimot vise seg i salg og andre prosesser. Flere studier har pekt på at politikere med skjegg «alltid» taper valgkampene sine.

Barberte menn oppleves som mer hygieniske

Til slutt oppfattes også barberte menn som mer hygieniske enn sine ubarberte kolleger. Denne oppfatningen av renslighet kan hjelpe barberte menn til å lykkes i bransjer som krever et høyt hygienenivå.

Det har egentlig ingenting å si hvor godt mannen med skjegg tar vare på hygienen sin. Et skjegg er og blir assosiert med dårlig hygiene. Dette gjør at folk får et dårlig førsteinntrykk av personen.

Er skjegget et hulemannsfenomen?

Avslutningsvis tjener barberte menn mer penger fordi de ser mer profesjonelle, maskuline, vennlige, imøtekommende og hygieniske ut. Det er egentlig kanskje slik at skjegget bare er et fenomen fra tiden med hulemenn?